Szösszenetek...‎ > ‎

Tátralátó 30 - beszámoló helyett

Zelena Endre, 2010. júl. 25. 5:57   [ 2012. jún. 19. 1:29 frissítve ]
A tegnapi Budai tájak után mára a Börzsöny volt tervbe véve, hogy a pár évvel ezelőtti "kicsúszós" teljesítést követően legyen egy korrekten, szintidőn belül teljesített Tátralátóm is.
Nos, ez ma nem jött össze - és nem rajtam, rajtunk múlt. A reggel háromnegyed hatos induláskor már Budapesten is erősen esett az eső, és végig a 2-es úton, majd utána is folyamatosan jött az égi áldás - hol sűrűbben, hol kevésbé. Az ég meg csak néha engedett picit a randa szürkeségéből, úgyhogy esős túrára készültünk. Nekem az esőnadrág meg a száraz váltózokni/póló reggel, induláskor került be a kocsiba...
Nagybörzsönyben, már a faluban egy szép vízátfolyás fogadott minket, majd leparkoltunk a rajtnak helyet adó épület előtt.
Miután bementünk, kiderült (no nem az idő...), hogy a rendezők itt vannak, a szalagozás is megtörtént, de az időjárás miatt a túra nem lesz megrendezve, bár saját "szórakozásra" aki akar, nekivághat, de pontokon nem lesz kint senki, illetve hivatalosan nem számít teljesítésnek... Páran előttünk nekivágtak, mi azonban úgy döntöttünk, hogy rommá ázni nem akarunk, ráadásul van néhány "érdekes" szakasza az útvonalnak (például a k3 jelzés a völgyoldalban, a Kőkorsónál), ami száraz időben is odafigyelést igényel, úgyhogy visszafordultunk, és hazajöttünk.

Jövőre újra jövök, remélem, akkor az időjárás is kegyesebb lesz hozzánk.

Volt, aki privát túraként végigment - mint kiderül a beszámolójából, a terep nem volt olyan rettentően vészes...