2011.‎ > ‎

11 km a XI. kerületben (2011.11.11.)

Zelena Endre, 2011. nov. 23. 12:21   [ 2011. dec. 4. 12:35 frissítve ]
A (majdnem) "csupa egyes" dátum okán szerveződött egy egyszeri gyaloglat ezen a pénteken - Budapest-kupához kell, ráadásul a szokásos túraútvonalak által nem érintett helyeket járhatjuk be, úgyhogy természetes, hogy este vettem a cuccomat, és elindultam a rajtba. Ismerősök a buszon, aztán átszállás után a másik buszon is jelentős számú túrázónak tűnő utas - gondoltam, hogy leszünk egy páran, de arra, ami a rajtban fogadott, arra azért nem számítottam... Tömeg, méghozzá jókora - végül is érthető, ha 20:11-re van kiírva a tömegrajt :-)
Ennek ellenére pikk-pakk sikerül nevezni, hiszen több autónál, két-két oldalon van erre lehetőség, úgyhogy hamarosan olvashatom az itinert, hogy merre is kell majd indulni.
20:11-kör aztán igencsak tempósan indulunk néhány ismerőssel, hiszen közel van a Rupp-hegy, és sejthető, hogy az ottani ponton, meg egyáltalán a felmenetelnél a tömeg fel fog torlódni.
Ahol kell, van szalag - ez jó - és a leírás is pontosan jelzi, hogy hol merre, úgyhogy elég hamar sor kerül az első lámpagyújtással egybekötött kapaszkodásra, hogy aztán a vasoszlopon található római szám gyors felírása után a Rupp-hegy túloldalán kanyaroghassunk lefelé.
Aszfalt, tempósan haladó ismerőshöz csatlakozom, akivel aztán gyorsan törünk előre, és csak a Lidérc utca végénél állunk meg egy rövid időre, hogy felírjuk a választ a második pontnál szereplő kérdésre.  Innen egy lépcsősoron lerobogunk, majd némi aszfaltszaggatás után érkezik a Z3 jelzés balról, amit hűségesen követni fogunk egy darabig.
A Márton Áron térnél picit várunk a számunkra rendelt zöld jelzésre :) aztán átmegyünk a zebrán. A hurokvágány mellett rossz irányba indulunk, de időben korrigálunk némi iránymenettel, hogy aztán a GPS által is megerősítést nyerjen, hogy jó úton járunk.
A leírás alapján szépen követhető útvonalon hamarosan elérjük az Ugató-sziklához vezető leágazást - itt kellemesen sűrű a forgalom, de több kiírás és zsírkréta is van, úgyhogy rákerül a lapra, hogy "vau" :-)
A Sas-hegy déli oldalát épp, hogy érintjük - éles balra fordulóval térünk rá a széles ösvényre, ami csodaszép panorámával ajándékozza meg az erre járó sok-sok túrázót.
A Budaörsi úton zebra, majd pedig a vasútvonal keresztezése a 27a sz.  önműködő térközjelző mellett. Nem is tudom... Lehet, hogy van valami köze a szervezőknek a vasúthoz...?
Kényelmesen, de tempósan haladunk a Feneketlen-tó felé, ahol előbb rossz irányba indulunk körbe, de aztán csak rájövünk, hogy mit is jelent az, hogy "jobbról megkerüljük" :-)
Itt bélyegzést kapunk: a most szépen kivilágított templomot ábrázolja, "Feneketlen tó" felirattal.
No, már csak a Gellért-hegyet kell leküzdeni, hogy célba érjünk - sikerül, Citadella, Szabadság-szobor, a tábla is megvan, meg a pontőrök is, inkább bélyegeztetek, aztán persze gyönyörködöm picit a kivilágított Budapest látványában. Szégyen, de nem is tudom felidézni, hogy mikor jártam itt legutóbb...
Lefelé picit sikerül elveszíteni a jelzést, de aztán "megkerül", és bő két órával az indulás után a Sziklatemplomnál átvehetem a kitűzőt és az emléklapot, no meg megkapom a Budapest-kupához a következő bélyegzést is :-)

Váltok pár szót az ismerősökkel, aztán a késői időpontra tekintettel elköszönök, és lesétálok a díszkúthoz, hiszen a túra célja valójában itt van.

Egyszeri rendezés, profi rendezőgárdával, nagyon jó leírással, és a városi séta ellenére kellemes és szép (főleg a sok helyen megcsodálható panoráma miatt) útvonallal.  Szerintem meg lehetne rendezni máskor is :-)

Korábbi teljesítések: -

<- előző túra   következő túra ->