2010.‎ > ‎

Éves összefoglaló - 2010.

Zelena Endre, 2011. jan. 6. 11:54   [ 2011. jan. 10. 10:25 frissítve ]
Kezdjük azzal, ami nem jött össze: Barangolások a Dunazugban, meg az ősszel felvetődött 50 túra, 1500km sem, de sebaj, messze többet teljesítettem ebben az évben, mint bármikor eddig - és talán bármikor ez után - ki tudja...?
De jöjjenek egy csapadékos év száraz tényei: Negyvennyolc túra tehát, Budapest-kupa 26 túrával, Cartographia kupa tízzel teljesítve, megvan az MVTE-érem is, és úgy néz ki, hogy a TTMR arany is összejött.
Terepen töltöttem 12 napot és 14 órát (meg egy kicsit),  gyalogoltam (sétáltam, kocogtam, vánszorogtam) bő 1400km-t, megmászva közben 44km-nyi szintet.

Néhány "leg":
A "legvizesebb", "legsárosabb" díjakat nem osztanám ki - jelentős számú esős-sáros túra volt az évben. Bár a "sár" fogalmának étértékelése okán talán a Cserhát megérdemel egy különdíjat :-)
A legjobb rendezés, legszebb útvonal is elég "fejfájós" dolog, ezekért is sok túra verseng nálam - a teljesség igénye nélkül: A Kincsem-en az opcionális pörkölt, meg a célban a fogadtatás, a Sárga 70-en a szalagozás és az egész rendezés, a Kohász kéken a rendezők kedvessége, a Zongor-on a bőséges ellátás, A Nagybörzsönyi négylevelűn a lekvár és a szörp, a Börzsönyi forrástúra csodaszép jelvénye, az Éger-völgy túrán a meseszép időjárás és útvonal, a Tanúhegyek nyomában... Nehéz lesz az év teljesítménytúrája szavazás :-)

Egy rendezésben vettem részt (Nagybörzsönyi négylevelű), illetve kétszer a seprés feladatával kellett bírkóznom (Vasas maraton, Fóti Somlyó). Egyszer pedig a szintidővel is, a fentebb már emlegetett Cserhát túrán. Mondjuk itt ettem életem legfinomabb palóclevesét is :-)
Ez az év duplán "százas", hiszen a 100. túrámat is ünnepelhettem (Balaton 20), és megcsináltam a Kinizsi 100-ast is.

Lehetne még sorolni a rengeteg élményt, kiemelni egyik vagy másik túrát, hogy miért volt különleges - de nem teszem. Inkább megköszönöm a rendezőknek, szervezőknek, a túratársaknak mindazt, amit 2010-ben tőlük, és a teljesítménytúráktól kaptam, a családomnak meg azt a lehetőséget, hogy eljárhattam túrázni.

És hogy mi lesz 2011-ben? A BUÉK-ra már úgy mentem, hogy nulla kilométer, nulla túra - aztán nem bírtam magammal, és végigmentem "nulla pontért" :-)  Ráadásul kaptam a biztatást több oldalról is, úgyhogy lehet, mégsem nullázok be 2011-ben? Ki tudja? Majd egy év múlva kiderül :-))

Mindenkinek nagyon boldog, túrában, élményekben gazdag új esztendőt kívánok!
Ċ
Zelena Endre,
2011. jan. 10. 3:11
Comments