2007.‎ > ‎

Tátralátó 30 (2007.07.28)

Zelena Endre, 2010. márc. 7. 4:28
Mottó: A Börzsöny nem viccel avagy részben sikeres küzdés az idővel az elkavarások túráján...

A nagybörzsönyi rajtig semmi problémám nem volt a tájékozódással, így 7:54-kor Az A5-ös méretű, útvonalvázlatot igen, leírást nem tartalmazó igazolólappal vágok neki az útnak. Botor módon beugrok egy helyi kisboltba némi kaját venni (első hiba) - sajnos húsz percm bánja, ekkor még úgy gondolom, hogy belefér...
A malomnál fotózok (meg máshol is - második hiba), aztán az első pont után nemsokkal sikeresen benézek egy balra letérést, és kb. húsz perc után jövök rá, hogy nincs jelzés (harmadik hiba). Ekkor bár a térképet megnézve lenne egyszerűbb megoldás eljutni a kékre, elindulok visszafelé, megkeresni, hogy hol toltam el.
Megtalálom, duzzogok, hogy ide biza' elkélt volna pár szalag, aztán próbálok valamit hozni az elvesztegetett időn.

A kéket követem, ha a patak mentén megy, hát ott, ha az erdei úton, akkor ott. Bánya-pusztánál is keresni kell a merre tovább-ot, a "jobbra be a susnyásba" nehezen lesz meg, szerencsére jöttek utánam még páran, akik tudták, merre :)

A K-P+K3 kombó már simán megy :) igaz a K3 a meredek oldalban nem kifejezetten a rohanásra termett... Egy alkalommal sikerül csúnyán megcsúszni, szerencsére van nálam bot... Az útvonal csodaszép - a Kőkorsó emelkedője viszont... Cseppet meredek, maradjunk annyiban... Innentől -a térképre nézve- hullámvasút jött, nem sok emlék, de jópár fotó (hiba, ha az ember vacakul áll az idővel!),  Csóvi, Nagy-Hideg-hegy, Király-rét... Valahol itt csatlakoztam egy csapathoz, és mentünk, mentünk... Kisirtáspuszta után még fel a Tolmács-hegyre, majd erőltetett menetben, hogy legalább a cél zárása előtt beérjünk robogás a S+ jelzésen lefelé...

Bár picit kicsúszva az időből, de szerencsésen megérkeztünk a cél hűlt helyére :-( úgyhogy picit kellemetlen szájízzel indultam haza.

A rendezők becsületére legyen mondva, a két általam is benézett elkavarási lehetőséggel kapcsolatban jogosnak ismerték el a kritikát, és bár "időn túliként", de elismerték a teljesítést is.

Sajnos azóta még nem sikerült újra nekivágni, pedig évről évre tervezem, hogy vissza kell vágni a Börzsönynek - remélem, 2010-ben sikerül.

Comments