2007.‎ > ‎

Himbi-Limbi a Libegő alatt (2007.04.01)

Zelena Endre, 2010. márc. 2. 12:23   [ 2010. márc. 2. 12:33 frissítve ]

A Bia 25-ről akkor nem írtam beszámolót a TTT-s oldalon, erről a kissé agyroggyant :)  gyaloglatról viszont igen, íme:

Elöljáróban annyi, hogy ez a túra csak nevében "Himbi-limbi"... Reggel némi városon belüli elkavarás miatt tíz után pár perccel sikerült a Libegő alsó állomására rátalálni, és nevezni - huszonkettedik, utolsó indulóként. Családias túra lesz, az biztos, mondtam magamban (nem csoda, hiszen rengeteg túra volt ezen a napon.)

A Hunyad-orom oda-vissza 25 perc, ebbe belefért némi beszélgetés a pontőrrel is. Ezt követően fel a Libegő alatt a lépcsőn, majd a zöld körút jelzésen a Pozsonyi-hegyig, ahol előttem utoljára a kilences rajtszámmal induló túratárs járt, úgyhogy vagy nagyon jól hajtottam, vagy többen elkavartak...

A Tündér-sziklánál a tasakból kellett elvenni egy sorszámozott szórólapot, gondolom valakik a a végéről-közepéről vittek belőle, mert nekem a 4. jutott. Fél tizenkettő előtt ismét a lógó gatyánál, bocsánat, libegő alsónál kaptam a stemplit. A "hogyan tovább?"-ról tájékoztatást azt nem nagyon, szerencsére volt nálam térkép, úgyhogy bátran nekirugaszkodtam a következő körnek a Normafa felé, elég hosszan aszfalton.

A Normafához a zöld sávon fel, ott egy "mozgó" EP-t találtam (A srác a hátizsákján lévő felirattal sétált fel-alá), 12:10-kor indulás tovább, szép öreguras tempóban.
A libegő tetejétől aztán jött a feketeleves, az a lejtő nagyon megviseli az ember térdét, bár érdemes inkább a felső állomással szembe állva bal oldalon megkeresni a lefelé menő gyalogutat -- az csak a felső szakaszon meredek.

Negyed kettőkor azért sikerült elindulnom fölfelé, bár a lépcsősort kezdtem picit utálni :)
Felértem, pecsét, aztán még egy kitérő az János-hegyig tíz percben, és kettőkor már a jól megérdemelt utolsó stempli is a lapomra került, és 14:10-kor a célban voltam.

Az oklevél, kitűző, meg egy humoros képeslap begyűjtése, illetve a jól megérdemelt zsíroskenyér és málnaszörp elfogyasztása után a lejutáshoz inkább a libegőt vettem igénybe.

Szumma: rövid, combos túra, sík szakasz csak véletlenül akad benne.
2007.04.01 23:21:49
Comments